Βαφές καννών με Teflon

Οι κάννες καθαρίζονται σε ειδικό μηχάνημα με την πλέον ψιλή υαλοβολή για να καθαρίσουν από σκουριές και διάφορα άλλα ξένα σώματα, δίχως να πειραχτούν τα γράμματα. Κατόπιν γίνεται λείανση ώστε οι κάννες να γίνουν «καθρέφτης». Αφού ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία και προετοιμαστούν κατάλληλα, γίνεται βαφή με τεφλόν ή κεραμική βαφή, ώστε να αντέξουν σε οποιαδήποτε δοκιμασία. Η συνιστώμενη τέλεια βαφή είναι η ΜΑΤ, Αμερικανικής προέλευσης, επαγγελματική της MIDWAY.

Βαφές κοντακίων

Τα ξύλινα μέρη του όπλου καθαρίζονται με ειδικό διαβρωτικό υλικό ώστε να μην επηρεάσουν οι ψάθες λειαίνονται με γυαλόχαρτα έως Νο 2.000 γίνεται εμποτισμός υγρού για να έρθουν στον ζητούμενο χρωματισμό και κατόπιν αρχίζει η καθημερινή επεξεργασία με ειδικά λινέλαια, διαδικασία που κρατάει έως ΔΕΚΑ ημέρες. Τα υλικά είναι Αμερικανικής προέλευσης.

Βαφές βάσεων από Ergal

Η βάση λύνεται μέχρι και την τελευταία μικρή βίδα, παραμένει «κουφάρι» καθαρίζει από τα διάφορα ξένα σώματα με την πλέον ψιλή υαλοβολή, δίχως να πειραχτούν οι παραστάσεις και τα γράμματα, τελειώνει η προετοιμασία γίνεται ανοδίωση και κατόπιν βαφή εργοστασιακή με «πούδρα» βαφή και κατόπιν γράφονται και τα «χρυσά» γράμματα ή και οι τυχόν παραστάσεις, τελειώνει δε με ειδικό λάδι σταθεροποίησης της βαφής. Διάρκεια εργασιών επτά ημέρες.