Προσαρμογές κλίσεων κοντακίων

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι το κυνηγετικό ή σκοπευτικό όπλο πρέπει να προσαρμοστεί ακριβώς στο σωματότυπο του κάθε κυνηγού ή σκοπευτή, βασική προϋπόθεση επιτυχιών είναι η σωστή προσαρμογή του όπλου στις σωματικές διαστάσεις του συγκεκριμένου ατόμου. Μη ξεχνάμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ιδιαιτερότητα και μια μοναδικότητα, ότι ταιριάζει στον ένα δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει στον άλλον. Υπάρχει σωματότυπο με ύψος 1,60 με κοντό λαιμό και «φουσκωμένα» μάγουλα και σωματότυπο με ύψος 1,60 με κοντό λαιμό και «αδύνατα» μάγουλα.Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ρίξουν με το ίδιο κοντάκι. Άλλες κλίσεις χρειάζεται ο καθένας τους, διαφορετικό ύψος κοντακιού, διαφορετικό PITS. Αυτό που φέρνει τις επιτυχίες είναι το σωστό κοντάκι στο συγκεκριμένο κυνηγό. Το κοντάκι δεν αποτελεί πλέον ένα μέρος του όπλου, το σωστό κοντάκι είναι το πολυτιμότερο μέρος του.

Ο καιρός που ένα κατάστημα πουλούσε ένα όπλο στο «κουτί» πέρασε. Οι απαιτήσεις μεγάλωσαν και ο κυνηγός πρέπει να γνωρίζει ότι το όπλο που αγοράζει είναι σωστά προσαρμοσμένο στα μέτρα του. Αυτό το εγγυάται η 30ετής Κυνηγετική και Σκοπευτική πείρα μας.

Το «BIG HUNTER» είναι επίσημος προμηθευτής της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Τα όπλα των περισσότερων πρωταθλητών της σκοποβολής καθώς και τα κυνηγετικά έχουν αγοραστεί ή φτιαχτεί στο «BIG HUNTER». Αυτοί κάτι ξέρουν παραπάνω!

Χάραξη ψαθών

Το κοντάκι και η πάπια καθαρίζεται από παλαιά βερνίκια, ή λινέλαια και κατόπιν στο καθαρό πλέον ξύλο γίνεται χειροποίητη ψάθα ψιλή ή μεσαίου τύπου και τελειώνει με λινέλαια.